انواع چیلرتراکمی

انواع چیلرتراکمی 1

انواع چیلر

انواع چیلرتراکمی عبارتند از

چیلرجذبی : دراین نوع چیلر از گرما جهت به حرکت درآوردن مبرد استفاده می‌گردد.

چیلرتراکمی : دراین نوع چیلر از سیستم متراکم کردن مبرد جهت خنک سازی استفاده می‌شود این نوع چیلرها الکترومکانیکی میباشند

برای دریافت اطلاعات بیشتر مربوط به انواع چیلرتراکمی به این مقاله مراجعه فرمایید.

انواع چیلرتراکمی

تقسیم بندی براساس روش خنک شدن کندانسور

از شایع ترین نوع چیلرها می‌توان به چیلرهای تراکمی اشاره کرد که براساس روش خنک شوندگی کندانسور به دو نوع هوا خنک و آب خنک تقسیم بندی می‌شوند این دو نوع چیلر دقیقا اجزای یکسانی دارند از جمله اواپراتور و کمپرسور و شیر انبساط و همچنین مکانیسم کاری آنها نیز مشابه همدیگر است به صورتیکه کمپرسور مبرد را از طریق کندانسور و شیر انبساط به داخل سردکننده انتقال میدهد و سپس به کمپرسور بر می‌گردد. چیلرهای هوا خنک توسط فن هوا را بر روی کندانسور به حرکت درآورده تاآن را خنک نماید ولی در چیلرهای آب خنک نیاز به برج خنک کننده و تجهیزات آن جهت خنک کردن کندانسور می‌باشد.

تقسیم بندی بندی بر اساس نوع کمپرسور

انواع چیلرتراکمی 2

کمپرسور پیستونی یا رفت و برگشتی

کمپرسور پیستونی یا رفت و برگشتی که به آن ضربه ای نیز می‌گویند.دراین نوع کمپرسور که از سیلندر و پیستون استفاده شده مبرد متراکم و گرم گشته و به طرف کندانسور هدایت می‌گردد این نوع کمپرسور بیشتر در مناطق گرم و مرطوب حاره ای استفاده می‌شود و ظرفیت آن معمولا بین ۲۰ تا ۱۲۵ تن تبرید است.

کمپرسور سانتریفیوژ یا گریز از مرکز

بیشترین کاربرد کمپرسورهای سانتریفیوژ در نوع آب خنک می‌باشد و درچیلرهای هوا خنک این سیستم بسیار کم مصرف می‌شود معمولا برای ظرفیت های متوسط تا زیاد این سیستم استفاده می گردد که حدودا بین ۱۵۰ تا ۶۰۰۰ تن تبرید می‌باشد این سیستم ظرفیت خنک کنندگی بالایی را در یک طراحی جمع و جور فراهم می‌نماید کمپرسور سانتریفیوژ از یک پروانه برای فشرده کردن مبرد و انتقال آن استفاده می‌نماید.

این مدل چیلر می تواند به صورت مداوم براساس نیاز مصرف کننده ظرفیت را تغییر بدهد دراین نوع چیلر تراکمی درجه حرارت با دقت بسیار زیادی تحت کنترل قرار می‌گیرد و در جاهایی مورد استفاده می‌باشدکه دایم کار بوده و از حداکثرتوان استفاده نمایند.

چیلر تراکمی با کمپرسور اسکرال

دراین نوع چیلر از کمپرسور اسکرال استفاده میشود. کمپرسور اسکرال از یک مارپیچ ثابت و یک مارپیچ متحرک تشکیل شده است و می‌تواند مبرد را با صدا و ارتعاش بسیار کمتری از کمپرسور های پیستونی متراکم کند. چیلر اسکرال در ظرفیت‌های تبرید پایین و متوسط به کار برده می‌شود. معمولا در چیلر اسکرال می‌توان بر حسب نیاز، تعداد کمپرسورهای فعال را کم یا زیاد کرد.زیرا برای افزایش ظرفیت سرمایشی، از چند کمپرسور به صورت ترکیبی استفاده می‌شود.

چیلر تراکمی با کمپرسور اسکرو

این نوع کمپرسور با توجه به انعطاف عالی به صورت وسیعی در تولید چیلرهای تراکمی استفاده می‌شوند قابلیت کنترل ظرفیت و راندمان بالا و همچنین امکان تعمیرات از مزیت های این دستگاه می‌باشد این کمپرسوردرظرفیت های بین ۳۰ تا ۳۰۰ تن تبرید تولید می گردند و کنترل ظرفیت آنها می‌تواند به صورت پیوسته ماژولار یا پله ای صورت گیرد باعث می گردد چیلرهای تراکمی اسکرو انتخاب بسیار خوبی برای کاربرد های صنعتی و تهویه مطبوع مسکونی و اداری و تجاری باشد.

اجزای چیلرتراکمی

کمپرسور،کندانسور،اواپراتور و شیر انبساط از اصلی‌ترین اجزای چیلر تراکمی می‌باشند .همانطوریکه می‌دانید چیلرهای تراکمی با توجه به روش خنک سازی کندانسور به دو گروه عمده هواخنک  (که دراین مدل کندانسور با هوا خنک می‌شود) و آب خنک (کندانسوربا اب خنک می‌گردد و یک برج خنک کننده و تجهیزات آن نیز به آن اضافه می‌شود) تقسیم بندی شده‌اند ولی هر دوی این گروه ها دارای این چهار بخش اصلی ذکر شده می‌باشند با وجود این اجزای اصلی چیلر تراکمی ذکر شده که شاید بخاطر ابعاد وپیچیدگی در تکنولوژی ساخت آنها باشد بقیه اجزای تشکیل دهنده چیلرها هم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌باشند مانند مبرد،انباره مبرد،جداکننده روغن ، شیرشناور… که نقش هرکدام درجای خود مهم و اساسی است.

جهت دریافت اطلاعات دقیق در مورد ویژگیهای انواع چیلرتراکمی می‌توانید با کارشناسان بخش تولید و کنترل کیفی مشاوره دریافت فرمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

WeCreativez WhatsApp Support
برای دریافت مشاوره و خرید انواع تجهیزات سرمایشی و گرمایشی کافیست با ما در ارتباط باشید.
👋 سلام: چطور می تونم کمک کنم؟